De renners starten dit jaar met een ploegentijdrit van zo’n 18 kilometer door het kleine Frauenfeld in het noorden van Zwitserland. Waar de eerste helft van het parcours nog enkele heuvels bevat hoeven de renners in de tweede helft van de tijdrit amper meer een hoogtemeter af te leggen.
De Ronde van Zwitserland is in totaal negen etappes met drie flinke bergetappes. Na de ploegentijdrit en drie venijnige heuvelritten moeten de berggeiten vanaf etappe vijf echt flink in actie komen. Met name de zevende etappe is er eentje om aan te kruisen in de agenda. De slotklim van 29 kilometer lang richting het skioord Arosa wordt een prachtig spektakel. Vervolgens trekt het peloton naar Bellinzona waar het een criterium en de slotrijdrit zal rijden.
Vorig jaar won Simon Spilak het eindklassement in de Ronde van Zwitserland. De Sloveen sloeg toe in de in zevende etappe naar Sölden. Hij pakte de etappe en nam gelijk de leiding over in het algemeen klassement. Steven Kruijswijk was met de derde plek in het eindklassement de beste Nederlander. Kruijswijk en Spilak zijn dit jaar opnieuw van de partij, maar zullen flinke concurrentie krijgen van onder andere Quintana, Landa en Porte.
Ronde van Zwitserland
Stefan Küng snelste in slottijdrit Ronde van Zwitserland, Porte pakt eindzege
17/06/2018 OM 14:20
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De eerste etappe van de Ronde van Zwitserland is zaterdag vanaf 15:30 uur LIVE te zien op Eurosport 2. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Ronde van Zwitserland
Profiel etappe 7: van Eschenbach naar Arosa (170,5 km)
15/06/2018 OM 11:19