Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Kristen Faulkner wint tweede etappe, Bike-Exchange Jayco geeft tijdritles

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/06/2022 om 13:54 GMT+2

De tweede etappe van de Ronde van Zwitserland was een tijdrit. De Amerikaanse Kristen Faulkner was de snelste op het 25.6 kilometer lange parcours. Met deze overwinning neemt ze ook de leiderstrui over van Lucinda Brand die knap vierde werd in de daguitslag.

Ronde van Zwitserland | Kristen Faulkner wint tweede etappe, Bike-Exchange Jayco geeft tijdritles

BikeExchange-Jayco liet met de tijdritoverwinningen in de Giro d'Italia al zien dat de ploeg de race tegen de klok goed in orde heeft. Ook de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen was dit weer het geval. Kristen Faulkner was de snelste met een tijd van 31 minuten en 46 seconden. Haar gemiddelde snelheid op het 25.6 kilometer lange parcours was maarliefst 48.353 kilometer per uur. Georga Williams werd tweede achter haar ploeggenoot met een tijdsverschil van 14 seconden. Georgie Baker was 1 minuut en drie seconden langzamer dan Faulkner, maar ook Baker zit in de Australische ploeg. Het materiaal, de voorbereiding en het talent is dus volop aanwezig bij BikeExchange-Jayco tijdens de tijdritten.
Lucinda Brand moest haar leiderstrui afstaan aan Faulkner. De Nederlandse werd vierde in de daguitslag. Ze staat nu vier seconden achter de Amerikaanse in het algemeen klassement. Pauliena Rooijakkers zakt met haar zevende plek in de daguitslag naar de vierde plek in het klassement. Georgie Williamse staat nu tussen de twee Nederlandse dames in.

Tijdrit van de mannen

De tijdrit van de mannen gaat vanmiddag over precies hetzelfde parcours. De temperatuur zal nog wat oplopen, misschien draait de wind nog wat, maar toch is het een gaaf moment om te zien wat de mannen kunnen op dit 25.6 kilometer lange parcours. Vanaf 14:15 is de slottijdrit in Zwitserland live te volgen op discovery+. Een uur later begint de uitzending op Eurosport 1.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie