De route, oorspronkelijk gepland vanuit Graulhet (Tarn), werd vanwege de hittegolf die nu in het zuiden van Frankrijk heerst, enorm ingekort. De rijders reden alleen nog maar de laatste 36 kilometer in plaats van de oorspronkelijke 154 die eerst gepland stond.
Bijzonder aan deze 36 kilometer durende koers was dat de Nederlander Nikki Terpstra vanaf het begin solo in de vlucht zat. Negen kilometer voor de finish werd de voormalig winnaar van Parijs-Roubaix ingerekend door het peloton.
Tour de France
Tour de France | Jakobsen pakt Van Aert in tussensprint
OVER EEN PAAR SECONDEN

VAL QUINTANA

Er gebeurden nog meer opmerkelijke dingen, want één van de kanshebbers voor de eindzege in het algemeen klassement, Nairo Quintana, viel. Gelukkig voor de Colombiaan kon hij snel opgelapt worden en vond hij gemakkelijk weer de aansluiting met het peloton.
Het draaide uiteindelijk dus uit op een sprint, waarin Adria verrassend de sterkste bleek. Hij hield onder anderen Michael Valgren en Max Kanter achter zich.
Morgen gaat het algemeen klassement zo goed als zeker bepaald worden tijden de koninginnerit van Sigean naar Les Angles. De renners krijgen onder meer maar liefst drie klimmetjes van de eerste categorie voor hun kiezen.

WAAR KIJK JE?

Alle belangrijke wielerwedstrijden zien live te zien op Eurosport. Kijk je graag koers zonder reclame? Dan is discovery+ wat jij nodig hebt.
Tour de France
Tour de France | De sprint om de bergpunten tussen Cort en Perez
35 MINUTEN GELEDEN
Wielrennen
Giro Donne | Vos en Kool kunnen Balsamo niet weerhouden van tweede etappezege
EEN UUR GELEDEN