Met negen WorldTour-teams aan de start is de opvolger van de Route du Sud goed bezet. Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Pavel Sivakov behoren tot de topfavorieten voor de eindwinst van de vierdaagse.
De eerste etappe was echter niet lastig genoeg om deze mannen vooraan te zien. Van Séméac naar L’Isle Jourdain moesten de renners een aantal heuvels bedwingen. Het peloton slaagde er echter niet in om de sprinters overboord te gooien. Dit kwam mede omdat de laatste twintig kilometers bijna volledig vlak waren.

Sprint

Tour de France
Tour de France | Bekijk nog eens de samenvatting van een etappe die Van Aert wel wint
2 UUR GELEDEN
In de finale probeerden meerdere renners nog een solo, maar niemand kon een beslissend gat maken. Aan het einde van de lokale lus in L’Isle Jourdain gingen dus zoals verwacht de sprinters strijden om de winst.
Ramon Sinkeldam trok de sprint perfect aan voor Démare die het daarna eenvoudig afmaakte. Barbier kwam nog dichtbij, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Viviana werd derde voor Thomas Boudat en Max Kanter.

Eerste leider

Démare is logischerwijs vrijdag ook de leider bij de start van de tweede etappe. De Fransman heeft een voorsprong van ... seconden op Barbier.

Waar kijk je?

Alle belangrijke wielerwedstrijden zien live te zien op Eurosport. Kijk je graag koers zonder reclame? Dan is discovery+ wat jij nodig hebt.
Tour de France
Tour de France | Bekijk nog eens de samenvatting van een etappe die Van Aert wel wint
2 UUR GELEDEN
Tour de France
Tour de France | Bekijk hoe Jumbo-Visma het peloton op een hoop rijdt en Van Aert ontsnapt
2 UUR GELEDEN