Schachmann (Quick-Step) boekt in Catalonië eerste profzege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/03/2018 om 21:51 GMT+1

Het houdt niet op voor Quick-Step Floors. De Belgische formatie rijgt deze week de zeges aaneen. Na Hodeg, Viviani en Terpstra was zaterdag Maximilian Schachmann aan de beurt. De Duitser boekte in de Ronde van Catalonië de eerste profzege uit zijn carrière.

Schachmann fährt auf verkürzter Etappe auf Rang sieben

Vanwege hevige sneeuwval in startplaats Vielha Vielha Val d'Aran werd de zesde etappe ingekort. De renners stapten pas in La Pobla de Segur op de fiets en hoefden in plaats van 194 nog maar 117 kilometer weg te trappen richting de finish in Torrefarrera. Twee bergen - Tunel de Vielha en Port de Viu de Llevata - werden hierdoor uit het parkoers geschrapt.
Schachmann bracht zelf de koers op gang, samen met Diego Rubio (Burgos-BH). Ze kozen samen het hazenpad en zetten een maximale voorsprong van bijna vier minuten op. Die voorsprong slonk snel toen er in het peloton door de harde zijwind waaiers ontstonden en het tempo werd opgevoerd.
Negentiende zege Quick-Step
In de slotkilometers leken ze te worden gegrepen door het jagende peloton, maar het dappere duo hield stand en konden het in de straten van Torrefarrera met elkaar uitvechten. Rubio zette in de sprint als eerste aan, maar werd in de laatste meters door Schachmann ingehaald. De 24-jarige Duitser is daarmee de negende renner namens Quick-Step die dit seizoen een wedstrijd wint, en de negentiende seizoenszege in totaal voor de Belgische succesformatie.
Laatste etappe
Morgen is de zevende en laatste etappe in de Volta a Catalunya. Klassementsleider Alejandro Valverde verdedigt op weg naar Barcelona een voorsprong van 16 tellen op de Colombiaan Egan Bernal.