Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Simac Ladies Tour | Lotte Kopecky slaat dubbelslag tijdens korte tijdrit in Leuven

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 07/09/2023 om 15:51 GMT+2

Lotte Kopecky heeft aan de tijdrit in Leuven zowel dagwinst als de leiding overgehouden in de Simac Ladies Tour. Na een korte proloog en een sprintetappe waren de verschillen in het klassement klein. Daar bracht ook de tijdrit van 7 kilometer geen verandering in, maar toch staat Kopecky nu bovenaan.

Simac Ladies Tour | Lotte Kopecky slaat dubbelslag tijdens korte tijdrit in Leuven

Daar baalt de Belgische een klein beetje van, want als leidster in het algemeen klassement moet ze de leiderstrui dragen wat ten koste gaat van haar regenboogtrui. Zowel in de daguitslag als het klassement maakte Kopecky een verschil van twee seconden ten opzichte van Riejanne Markus.
Zoe Backstedt reed ook een knappe tijdrit op Belgische bodem en werd derde. Ereplaatsen waren er ook voor Demi Vollering en Lorena Wiebes, waarmee SD Worx uitstekend is vertegenwoordigd in de strijd om eindwinst.
Annemiek van Vleuten gaf in haar afscheidskoers een halve minuut toe op Kopecky, die als enige onder de negen minuten wist te blijven. In de rangschikking staat Van Vleuten nu twintigste, al gaf ze te kennen niet per se meer rond te rijden voor een goed resultaat.
picture

Simac Ladies Tour | Kool wint na drie minuten proloog in Ede bij afscheidsfeestje Van Vleuten

WAAR KIJK JE?

De Simac Ladies Tour is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde van de laatste koers van Annemiek van Vleuten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie