Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Koers is terug! | Strade Bianche zaterdag LIVE op Eurosport

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/07/2020 om 16:24 GMT+2

Na ruim vier maanden sinds Parijs-Nice is er dit weekend eindelijk weer koers op Eurosport met de veertiende editie van de Italiaanse klassieker Strade Bianche. De gravelklassieker is zaterdag vanaf 16:50 LIVE te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player!

Julian Alaphilippe vincitore della Strade Bianche 2019

Foto: Eurosport

Strade Bianche is sinds 2007 vaste prik op de wielerkalender en maakt sinds 2017 deel uit van de UCI World Tour. De koers onderscheidt zich van de andere koersen door de grote stukken onverharde zand- en grindwegen, vandaar de naam van de race Strade Bianche (Vertaald: Witte Wegen). Ruim 60 kilometer van de 186 kilometer die het peloton moet afleggen is op onverharde wegen.
picture

De onverharde wegen van Strade Bianche

Foto: Getty Images

Het deelnemersveld
Ook dit jaar staan er genoeg grote namen aan de start die zullen snakken naar een overwinning. Fransman Julian Alaphilippe van Deceunick Quick-Step is er natuurlijk bij om zijn titel te verdedigen, maar er is genoeg concurrentie. Wat te denken van Mathieu van der Poel. Van der Poel reed dit jaar mee in de Ronde van de Algarve en gaat in augustus ook van start in Milaan-Turijn, Milaan-San Remo, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije. Bij Jumbo-Visma is Wout van Aert de aangewezen kopman. De Belg werd vorig jaar en twee jaar terug derde in Siena en gaat nu voor de zege. Andere grote namen die starten zijn: Jakob Fuglsang, Alberto Bettiol, Philippe Gilbeert, Dylan Teuns, Oliver Naesen, Tiesj Benoot en Tadej Pogacar.
picture

Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Jakob Fuglsang in de vorige editie van Strade Bianche

Foto: Getty Images

Vrouwen
Ook de vrouwen zullen zaterdag van start gaan in Siena voor de vrouwenkoers van Strade Bianche. Onder anderen Annemiek van Vleuten, die de afgelopen weken drie koersen in Spanje op haar naam schreef, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk zullen het 136 kilometer lange parcours gaan afgleggen. De vrouwenwedstrijd van Strade Bianche is zaterdag vanaf 15:10 LIVE op de Eurosport Player!
Vorig jaar
Julian Alahilippe was vorg jaar de snelste op de Piazza del Campo. De Fransman was alert toen Fugsang versnelde op de Le Tolfe klim en wachtte rustig af voordat hij zijn aanval inzette. Wout van Aert was eerder al gelost, maar wist zich nog aan te sluiten bij de twee koplopers. De Belg wist dat Fuglsang en Alaphilippe beter benen hadden en stelde zijn derde plek veilig door kopwerk voor het duo te verrichten.
picture

Julian Alaphilippe wint Strade Bianche 2019

De winnaars van Strade Bianche:
  • 2019: Julian Alaphilippe
  • 2018: Tiesj Benoot
  • 2017: Michal Kwiatkowski
  • 2016: Fabian Cancellara
  • 2015: Zdenek Stybar
  • 2014: Michal Kwiatkowski
  • 2013: Moreno Moser
  • 2012: Fabian Cancellara
  • 2011: Philippe Gilbert
  • 2010: Maksim Iglinski
  • 2009: Thomas Lökvist
  • 2008: Fabian Cancellara
  • 2007: Aleksandr Kolobnev
Strade Bianche op de Eurosport Player
Strade Bianche is live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar www.eurosportplayer.com.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie