Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Strade Bianche | Niet-fitte Dumoulin schrapt naam van startlijst Toscaanse klassieker

Kevin van Nunen

Geupdate 04/03/2022 om 10:55 GMT+1

Tom Dumoulin heeft op het laatste moment een streep moeten zetten door zijn plannen om van te start te gaan in de Strade Bianche. Jumbo-Visma bevestigde dat zijn renner niet fit is en de koers op de witte wegen zaterdag aan zich voorbij laat gaan.

Dumoulin laat de Strade Bianche helaas aan zich voorbij gaan

Foto: Twitter

Dumoulin startte zijn seizoen in de UAE Tour en reed toen een goede tijdrit om mee te openen, maar moest tijdens de beklimmingen van diverse cols een tikje vroeg lossen. Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met rugklachten.
Bram Tankink – vriend van Dumoulin – zinspeelde hierop in de podcast De Rode Lantaarn, maar Jumbo geeft verder geen details prijs over de absentie. Het is jammer dat de Nederlander de Strade Bianche moet overslaan, want hij had behoorlijke plannen.
picture

Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten : Tom Dumoulin wordt derde in de tijdrit

Benoot

Dumoulin was van zins om samen met Tiesj Benoot de ploeg aan te voeren, maar de Belg moet het nu zelf doen in de jacht op een goed resultaat voor Jumbo. Benoot weet wat het is om Strade Bianche te winnen en dus mag er best het één en ander van de Belg worden verwacht.
Behalve Dumoulin kan Jumbo ook de troefkaart Wout van Aert niet uitspelen. De winnaar van Omloop Het Nieuwsblad heeft dit voorjaar andere prioriteiten. Bovendien prijkt er al overwinning in de Strade Bianche op het palmares van de Belg.
picture

Wielrennen | Omloop Het Nieuwsblad is prooi voor Wout van Aert

WAAR KIJK JE?

De live-uitzendingen op Eurosport en discovery+ starten om 11:30 uur, met eerst de vrouwenkoers. Vanaf 13:30 uur is het woord aan de mannen. Nick Stöpler en Iris Slappendel verzorgen het commentaar bij de vrouwen, bij de mannen zorgt het duo Jeroen Vanbelleghem/Karsten Kroon voor de vocale omlijsting.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie