De zeer talentvolle Thomas Dekker won in 2006 op 21 jarige leeftijd de Tirreno-Adriatico. Alleen Joop Zoetemelk en Erik Dekker deden hem dit voor. Achteraf zou blijken dat hij bloeddoping zou hebben gebruikt, waardoor zijn prestaties omhoog werden gebracht. Dit grote nieuws kwam dan ook op 1 juli 2009 naar buiten: Thomas Dekker was betrapt op doping en mocht niet starten in de Tour de France van dat jaar. Zijn toenmalige ploeg Rabobank zette hem per direct op non-actief. Hij werd voor twee jaar geschorst door het UCI (internationale organisatie voor de wielersport).
Zelf sprak hij zich hier ook openlijk over uit: ‘’Ik dacht dat het zo hoorde in het wielrennen. Ik zag aan de mensen om mij heen dat het goed viel, dus het zal bij mij ook wel goed gaan.’’ Dekker heeft achteraf spijt van zijn doping gebruik, maar achteraf is er niks meer te veranderen. Hij streefde het hoogste haalbare na en doping hoorde daar eenmaal bij. In de tijd van zijn schorsing stortte Dekker zich volledig in het uitgaansleven van Amsterdam, Monaco, Ibiza, Milaan en Rome en liet het wielrennen volledig links liggen.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
Thomas Dekker heeft ook een eigen biografie (Mijn gevecht), geschreven door Thijs Zonneveld. Hierin komt naar buiten hoe het allemaal volgens Thomas Dekker is verlopen in zijn tijd als wielrenner en wie hierin welke rol heeft gehad. In zijn biografie geeft hij aan dat hij EPO en Dynepo heeft gebruikt. Dit zou vervolgens zijn gebeurd op aansturen van Michel Boogerd. Boogerd zelf heeft dit altijd tegengesproken. Tegenover De Telegraaf vertelde Boogerd in januari 2017 het volgende: "Nou nee. Het was andersom. Ik had het nog nooit gebruikt. Thomas bracht zelf Dynepo voor het eerst ter sprake en hij was op zoek naar een adresje, omdat het hem niet gelukt was om het in zijn eigen circuit te krijgen."
Dekker reed na afloop van zijn schorsing van twee jaar nog diverse wielrenritten. In 2012 reed Dekker de Vuelta. Dit was veruit zijn grootse ronde sinds hij de Tour de France had gereden in 2007. In maart 2015 maakte Thomas Dekker bekend dat hij definitief stopte met het wielrennen. Hij is tegenwoordig regelmatig actief als analist in de Nederlandse media.
Eurosport Player: altijd en overal live sport
De Vuelta is vanaf 25 augustus elke dag live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
28/07/2021 OM 10:19