Voor de renners vertrokken vanaf de Grote Markt in Leuven was er een indrukwekkend eerbetoon voor de zondag in Parijs-Roubaix overleden Michael Goolaerts. Zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan stond vooraan op de eerste startrij.
Direct van meet af aan ontstond er een kopgroep van zeven renners, met daarbij ook Dries De Bondt, ploegmaat van Michael Goolaerts. Ze kregen maximaal acht minuten van het peloton, waar de mannen van Lotto Soudal zich ondertussen flink begonnen te manifesteren. Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en Jack Haig (Mitchelton Scott) besloten de sprong naar de zes overgebleven vluchters te maken. Voorin het peloton ging Dennis van Winden onderuit op kasseien van de IJskelderlaan en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis, een blessure aan zijn been.
Aan de kop reden Haig en Van der Sande inmiddels alle leden van de oorspronkelijke kopgroep eraf. Achter de twee mannen had een groep met alle favorieten inmiddels de achtervolging gezet. Met Dylan Teuns en Sonny Colbrelli en ook nog steeds alle toppers van Lotto Soudal, Tiesj Benoot, Tim Wellens, en een ijzersterke Jelle Vanendert. Toch zou het nog tot twaalf kilometer voor de streep duren tot de vluchters bijgehaald zouden worden.
Wielrennen
Ronde van België | Ally Wollaston wint de sprint en neemt de leiding over
16 UUR GELEDEN
Alle grote mannen bij elkaar voorin, en Tim Wellens besloot het in z’n eentje te gaan proberen. In de favorietengroep was het vooral naar elkaar kijken en kwam de samenwerking pas op gang toen Wellens een gat van zo’n 25 seconden had geslagen. Achter hem liet Dylan Teuns op ‘t Schavei zien erg sterk te zijn, maar de vogel was gevlogen. Tim Wellens bleek een klasse apart, ook in zijn juichen. Met de wijsvinger naar de hemel wint hij de Brabantse Pijl, maar zich vooral bewust van het verlies van Michael Goolaerts.
Wielrennen
Wielrennen | "Uitgespeeld" - Annemiek van Vleuten zag geen nieuwe en uitdagende projecten meer
16 UUR GELEDEN
Wielrennen
Tour de France 2022 Presentation
17 UUR GELEDEN