Le Grand Départ is in Nice. Met 2 klimmetjes van de 3e categorie
Etappe 1 - Zaterdag 29 augustus 2020
Nice - Nice (156km)

Etappe 1 Tour de France

Foto: Eurosport

Wielrennen
Wielrennen | Hoe realistisch is een monstertransfer van Remco Evenepoel van Quick-Step naar INEOS?
EEN UUR GELEDEN
Etappe 2 - Zondag 30 augustus 2020
Nice - Nice (187km)
Voor de klassementsrenners is dag twee gelijk van groot belang. De 187km lange etappe telt namelijk vier serieuze beklimmingen waar gelijk al duidelijk zal worden wie er goede benen heeft. Deze etappe lijkt sterk op de slotetappe van Parijs-Nice. En de slotetappe van deze andere Franse ronde staat garant voor sensatie.

Etappe 2 Tour de France

Foto: Eurosport

Etappe 3 - Maandag 31 augustus 2020
Nice - Sisteron (198km)
Op dag drie verlaat het peloton Nice en rijden ze naar Sisteron met een etappe van 198 kilometer. Deze zo goed als vlakke etappe is een prooi voor de sprinters. Na een wat golvend begin zal in Sisteron blijken wie de beste sprintbenen heeft. Hier mogen de snelle mannen maar kort van genieten want dag vier heeft aankomst bergop. En niet de minste. Na 157 kilometer finishen de renners in Orcières-Merlette, maar niet voor een ruim zeven kilometer lange klim à 6,7% te hebben getrotseerd. Aan variatie geen tekort in de eerste week van de Tour.

Etappe 3 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 4 - Dinsdag 1 september 2020
Sisteron - Orcières-Merlette (157km)

Etappe 4 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 5 - Woensdag 2 september 2020
Gap - Privas (183km)
Etappe vijf is een glooiende etappe waar de sprinters het na een vals platte aankomst in Privas mogen uitmaken wie er met de overwinning vandoor gaat. Op 2 juli lijkt het op het eerste oog ook een sprintersrit te worden. Tot 35 kilometer voor het einde. Dan doemt de Mont Aigoual op en moeten de renners via een soort drietrapsraket beklimmen waarin de gemiddelde stijgingspercentages oplopen tot 7,3 procent. Bij de laatste etappe van de eerste week krijgen de renners waarschijnlijk te maken met de wind die parten kan spelen in deze nauwelijks vlakke etappe.

Etappe 5 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 6 - Donderdag 3 september 2020
Le Teil - Mont Aigoual (191km)

Etappe 6 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 7 - Vrijdag 4 september 2020
Millau - Lavaur (168km)

Etappe 7 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 8 - Zaterdag 5 september 2020
Cazères - Loudenvielle (140km)
Op 4 juli gaan de renners weer terug de bergen in. Vanuit Cazères trekken ze naar Loudenvielle in een rit van 140 kilometer met drie gevaarlijke klimmen. De finish ligt echter niet bergop dit keer, maar na een afdaling van 8 kilometer op het vlakke.

Etappe 8 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 9 - Zondag 6 september 2020
Pau - Laruns (154km)
De negende etappe is een tweede serieuze test door de Pyreneeën. Pau, de startplaats van deze etappe, stond al 72 keer eerder op het programma van de Tour de France. Vorig jaar won Alaphilippe hier de tijdrit en viel Wout van Aert waardoor hij maanden uit de roulatie was. Ook nu wordt er weer spektakel verwacht. Met de Col de la Hourcère en de Col de Soudet halverwege de etappe zullen veel renners daar al moeten afhaken. Voor de klassementsrenners zaak om er vanaf het begin goed bij te zitten. Net als bij de vorige etappe dalen de renners af (12 kilometer) alvorens ze nog 6 kilometer valsplat omhoog moeten naar de finish. Eenmaal over de finish kan het peloton een dag uitrusten voordat ze van start moeten in Île D’Oléron.

Etappe 9 Tour de France

Foto: Eurosport


Maandag 7 september 2020
Rustdag
Etappe 10 - Dinsdag 8 september 2020
Île D'Oléron - Île de Ré (170km)
Een primeur op dinsdag 7 juli. Voor het eerst gaat een touretappe van eiland naar eiland. In deze vlakke etappe zouden op papier de sprinters het best tot hun recht komen, maar de gehele route ligt langs de kust. Gaat de wind hier zorgen voor waaiers? Mocht het niet uitlopen op een sprintetappe, dan krijgen de sprinters de volgende dag een herkansing. Tijdens deze volledig vlakke etappe van 167 kilometer rijdt het peloton steeds verder het binnenland in. De langste etappe van de Tour vindt plaats net nadat we over de helft zijn. 218 kilometer vanuit Chauvigny naar Sarran Corrèze. De etappe lijkt vooral heuvelachtig, maar aan het eind doemt ineens de Suc au May op. 5,7 kilometer met een gemiddelde van 8,8% is voor de mannen in vorm een uitgelezen kans om hun klasse te laten zien.

Etappe 10 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 11 - Woensdag 9 september 2020
Châtelaillon-Plage - Poitiers (167km)

Etappe 11 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 12 - Donderdag 10 september 2020
Chauvigny - Sarran (218km)

Etappe 12 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 13 - Vrijdag 11 september 2020
Châtel-Guyon - Puy Mary (191km)
Niet door de Alpen, niet door de Pyreneeën en toch 4400 hoogtemeters in etappe 13. Geen moment is vlak in deze zware etappe. De finale van deze (waarschijnlijk) spectaculaire etappe is er een om naar uit te kijken. De slotklim vindt plaats op een dode vulkaan op een hoogte van bijna 1600 meter.

Etappe 13 Tour de France

Foto: Eurosport

Etappe 14 - Zaterdag 12 september 2020
Clermont Ferrand - Lyon (197km)
Etappe 14 is een loodzware overgangsetappe rond Lyon met beklimmingen van de 2e 3e en 4e categorie.

Tour de France etappe 14

Foto: Eurosport

Etappe 15 - Zondag 13 september 2020
Lyon - Grand Colombier (175km)
Wederom geen tijd om bij te komen, want etappe 15 naar Lyon belooft ook weer vol spanning en spektakel te zitten. Drie korte klimmen in de finale met de laatste vijf kilometer vlak. Het kan de kant op vallen van een aanvaller die ervandoor gaat, of uitkomen op een sprint. Voor de sprinters is het dan voorlopig even uit met de pret. Na de rustdag op 13 juli staan er drie zware bergetappes op het programma. Beginnend in La Tour-de-Pin rijden de renners in etappe 16 weer geen moment vlak. Deze etappe is slechts een voorproefje op de komende twee etappes. Op 15 juli trekt de gele karavaan namelijk over Col de la Roze. Deze col staat voor het eerst op het programma van de Tour. En met stijgingspercentages over de 20% kunnen hier grote verschillen ontstaan in het klassement. Deze kunnen in etappe 18 hersteld worden, of juist nog verder vergroot. Want ook hier fietst het peloton weer geen moment vlak. Vanaf de start loopt het parcours vals plat omhoog, waarna de renners vier cols te wachten staat. De finish ligt 10 kilometer na de laatste col plaats na een lange afdaling.

Etappe 15 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Maandag 14 september 2020
Rustdag
Etappe 16 - Dinsdag 15 september 2020
La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans (164km)

Etappe 16 Tour de France

Foto: Eurosport

Etappe 17 - Woensdag 16 september 2020
Grenoble - Col de la Loze (168km)

Etappe 17 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 18 - Donderdag 17 september 2020
Méribel - La Roche-sur-Foron (168km)

Etappe 18 Tour de France

Foto: Eurosport

Etappe 19 - Vrijdag 18 september 2020
Bourgen-Bresse - Champagnole (160km)
Dan eindelijk, na drie loodzware etappes, mogen de sprinters die deze week hebben overleefd eindelijk weer aan de bak. Na 160 kilometer van Bourg en Bresse naar Champagnole over een bijna volledig vlak parcours kunnen de sprinters zich gaan opmaken voor de op-een-na-laatste sprintetappe. De laatste dag voor de Champs-Élysée is een dag voor de tijdrijders, zou je denken. Echter, deze enige tijdrit in de Tour de France van 2020 is er niet zomaar een. Na een groot deel ‘vlak’ staat de tijdrijders een bijna zes kilometer lange Vogezen-berg à 8,5 procent te wachten. Wie is er na 20 koersdagen nog in staat om hier te pieken?

Etappe 19 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 20 - Zaterdag 19 september 2020
Lure - La Planche des Belles Filles (36km)

Etappe 20 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Etappe 21 - Zondag 20 september 2020
Mantes-la-Jolie - Parijs
19 juli, de laatste dag van de Tour de France 2020. Na drie loodzware weken mag de gele trui dragen flaneren met zijn ploeg en een glas champagne in zijn hand over de Champs-Élysée. Vorig jaar was het Caleb Ewan die Dylan Groenewegen net voor bleef in de sprint. Wie volgt hem op?

Etappe 21 Tour de France - Bron: La Flamme Rouge

Foto: Eurosport

Kijk de Tour de France ook in 2020 weer LIVE op Eurosport 1 en de Eurosport Player.
Wielrennen
Veneto Classic | Davide Rebellin stelt einde van 30-jarige loopbaan nog vier dagen uit
3 UUR GELEDEN
Wielrennen
CRO Race | Wie is de Italiaanse sensatie Jonathan Milan?
21 UUR GELEDEN