Dylan Groenewegen vertrok bij Jumbo-Visma om voor zijn eigen kans te kunnen gaan en die stap lijkt beloond te worden. De selectie van zijn ploeg BikeExchange-Jayco voor de 109e Tour de France lijkt ter meerdere eer en glorie van de Nederlander te zijn samengesteld.
De Nederlandse sprinter lijkt verguld met de selectie en zijn belangrijke positie daarin: "We hebben een sterke ploeg, de beste steun die ik nodig heb", citeert het social media-team de Amsterdammer in hun aankondigingstweet.
Vuelta a España
La Vuelta | "Alle breuken zijn geheeld" - Roglic is klaar voor de Vuelta
13 UUR GELEDEN

EFFECTIEF

Groenewegen sprak onlangs al zijn vertrouwen richting de Tour uit. Ondanks dat hij niet veel won de afgelopen weken, voelde hij dat de benen goed waren en dat wezen de getrapte wattages ook uit.
Er zijn deze Tour de France weinig kansen weggelegd voor de sprinters. Groenewegen zal het liefst in een van de twee vlakke etappes in Denemarken zijn rekening willen openen, zodat hij met vertrouwen tevreden naar de laatste dagen kan toewerken.
Puncheur Michael Matthews zal waarschijnlijk op de zwaardere aankomsten uitgespeeld worden, terwijl Luke Durbridge - gisteren nog tweede in het Australisch kampioenschap tijdrijden - in de race tegen de klok voor een mooie uitslag zal gaan.

GEEN YATES

Simon Yates is de belangrijkste naam die ontbreekt in de selectie. De Brit was uitstekend gestart aan de Giro d'Italia, maar kwam in de vierde etappe ongelukkig ten val en moest enkele dagen later zelfs opgeven. De broer van Adam is dus nog altijd niet fit en moet zich richten op doelen later in het seizoen.

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Vuelta a España
La Vuelta | "Alle breuken zijn geheeld" - Roglic is klaar voor de Vuelta
13 UUR GELEDEN
Vuelta a España
La Vuelta | "Eén of meer etappes winnen en ervaring opdoen" - Doelen van Hayter
13 UUR GELEDEN