Eurosport

Tour de France | Dinsdag 15 oktober: parcourspresentatie

Tour de France | Dinsdag 15 oktober: parcourspresentatie
By Eurosport

The 09/10/2019 at 09:26Bijgewerkt The 09/10/2019 at 09:51

Op zaterdag 27 juni begint de Tour de France in de Franse kustplaats Nice. Het complete eerste weekend zal zich afspelen in en rondom deze stad, dat voor de tweede keer gastheer is van de Grand Départ. Dinsdag wordt het parcours gepresenteerd!

Wensen
Over het parcours weten we dinsdag dus meer, maar de ploegen zijn nog lang niet gepresenteerd. En toch hebben verschillende renners al aangegeven er graag weer bij te zijn in 2020. Tom Dumoulin gaf in de uitzending van Kop over Kop aan dat hij graag de Tour de France wil fietsen, maar heeft concurrentie binnen zijn ploeg van de andere kopmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. Volgens de voormalig Giro winnaar moet dit geen probleem zijn en kunnen de drie elkaar juist versterken in zo'n grote ronde. Ook Fabio Jakobsen heeft al aangegeven er graag bij te zijn, maar is afhankelijk van de mogelijke komst van Sam Bennett naar Deceuninck - Quick-Step. Voor de Nederlands Kampioen zou het zijn eerste Tour deelname zijn.

Podium Tour

Podium TourEurosport

Parcours
Net als ieder jaar zijn er veel geruchten over hoe het parcours dit jaar loopt. Het meest waarschijnlijke is dat La Grand Boucle vanuit Nice in westelijke richting trekt en achtereenvolgens de Cevennen en Pyreneeën passeert. Vanaf hier gaat de karavaan naar het noorden, via Bretagne, om vervolgens Frankrijk te doorkruisen richting de Alpen. Mochten bovenstaande geruchten juist zijn dan worden de Alpen het decor van de laatste bergritten voor we naar Parijs koersen. Tignes zou een logische finishplaats zijn voor een van de Alpenritten, aangezien deze plaats vorig jaar door noodweer op de Val d'Isère niet bereikt kon worden. Het zijn allemaal speculaties die dinsdag bevestigd of ontkracht gaan worden. Vanaf 11:30 uur wordt in Parijs het definitieve parcours gepresenteerd voor de Tour de France 2020.

Kijk de parcourspresentatie LIVE op Eurosport 1 of de Eurosport Player!

Video - Kop over Kop | Dumoulin wil Tour de France en Olympische Spelen combineren

01:23