Cavalli was één van de topfavorieten voor de eindzege van de Tour de France Femmes, maar na de tweede etappe zit er dus al een eind aan het Franse avontuur van de Italiaanse. Bij een vervelende valpartij op zo'n 25 kilometer van de meet wist ze nog net op tijd tot stilstand te komen, maar werd vervolgens onderuit gefietst door Nicole Frain.

Tour de France Femmes | Keiharde valpartij inclusief duikvlucht tijdens tweede etappe

Einde Tour voor Cavalli

Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00
Cavalli stapte na haar val nog wel op de fiets en reed de etappe uit, maar niet lang nadat ze over de finish was gekomen maakte de ploegmanager bekend dat ze niet meer zou opstappen de volgende dag: "Ze heeft een grote schok gehad. We wilden geen risico's nemen. Ze aarzelde om door te gaan, maar het teem zei "nee". We willen niet spelen met het leven van onze rensters."
Inmiddels heeft de ploeg in een persbericht ook bevestigd dat ze een hersenschudding heeft overgehouden aan haar valpartij.

Süssemilch

Cavalli is niet het enige slachtoffer van de tweede etappe. Ook Laura Süssemilch kwam in de finale, bij een andere valpartij, ook lelijk ten val. De renster van Plantur-Pura lag tegen de stoep aan en blijkt twee nekwervels te hebben gebroken. De breuken zijn gelukkig stabiel, maar ook de Tour van de Duitse 'Zoetemelk' zit er dus op.

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47