Van Vleuten voelde zich een paar dagen niet helemaal lekker tijdens de Tour, maar de Nederlandse geeft nu aan dat ze zich weer normaal voelt. "Opgelucht is denk ik het goede woord. Als ik wakker word voel ik me weer als vanouds. Gisteren en eergisteren voelde ik me ook al prima, maar het is fijn dat dit nu achter de rug is."
"We bekijken de koers dag per dag. En dan maakt het niet uit of het vlak, heuvelachtig of het een grindetappe is. De sleutel is om gefocust te blijven."
"De eerste zes dagen in deze koers heb ik niks te winnen en alles te verliezen. In de laatste twee etappes kan ik winnen. Ik hoop dat ik dan mijn beste vorm kan laten zien. Ik heb niet hele beste dagen tot nu toe gehad, dus ik weet niet zeker hoe de vorm gaat zijn, maar wat ik wel weet is dat ik elke dag beter wordt."
Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47