Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Garcia wordt op pechdag aangereden door eigen ploegauto

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/07/2022 om 16:29 GMT+2

De vierde etappe van de Tour de France Femmes is voor Mavi Garcia uitgedraaid op een ware pechdag. De nummer twee van de Giro Donne wilde in de aanval, maar werd keer op keer geplaagd door tegenslag. Dieptepunt was het moment waarop ze onderuit werd gereden door haar eigen ploegauto.

Tour de France Femmes | Garcia wordt op pechdag aangereden door eigen ploegauto

Garcia kwam op de onverharde, Franse wegen vooral in beeld vanwege bijzaken. Keer op keer stond ze stil. Een lekke band was niet eens zo opvallend, want er reden zoveel rensters lek, maar het verhaal van de Spaanse stopte daar nog lang niet.
Behalve lekke banden beleefde Garcia namelijk ook valpartijen en zelfs een aanrijding. De aanrijding zag er eng uit. Het scheelde dan ook weinig of Garcia kwam terecht onder de ploegauto van UAE Team ADQ. De botsing had zomaar een nare gevolgen kunnen hebben, maar het liep gelukkig goed af.
Botsingen tussen (eigen) ploegauto’s en renners zijn en blijven een veelvoorkomend iets. Tijdens de Tour de France klapte Jack Bauer nog onderuit mede door toedoen van auto’s in koers, Wout van Aert ontsnapte maar ternauwernood aan een aanrijding en het slechte voorjaar van Quick-Step werd laatst bezegeld toen een eigen wagen Julian Alaphlippe onderuit tikte.
picture

Tour de France | Oei! Eekhoff en Bauer gaan hard onderuit bij wegversmalling

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie