Het is onduidelijk of Wiebes zelf onderuit ging, al zou je dat niet direct zeggen omdat ze niet vooraan lag terwijl er meerdere rensters tegen de grond waren gegaan. De gevolgen waren wel het grootst voor de rijdster van Team DSM.
Wiebes moest het peloton laten gaan, kon een derde dagzege uit haar hoofd zetten, raakte achterop in de strijd om het groen en oogde ook nog eens gehavend. Niet alleen was het wielerpak stuk, ook was er bloed zichtbaar op haar onderarm.

Tour de France Femmes | Gehavende Wiebes in tranen aan de finish na pittige valpartij

Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

Bloed

Normaal gesproken staat de 23-jarige Wiebes na een val snel weer op, dit keer duurde het iets langer voordat ze haar weg vervolgde en het zag er ook gewoon niet onwijs soepel meer uit. Of er sprake is van serieuze schade moet nog blijken.
Het verdriet was er aan de finish in Rosheim niet minder om. Wiebes liet haar tranen de vrije loop, maar leek tegelijkertijd niet al te veel zin te hebben in een draaiende camera die het tafereel vastlegde. Ze verliet snel de verzorger van Team DSM, draaide om en fietste weg, vermoedelijk naar de teambus.

Tour de France Femmes | Wiebes oppermachtig in massasprint na chaotische etappe

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47