Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Kijk hoe Van Vleuten in sneltreinvaart terugkeert in peloton na fietswissel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/08/2022 om 11:06 GMT+2

Annemiek van Vleuten wisselde tijdens de slotetappe van de Tour de France Femmes maar liefst vier keer van fiets. Niet gepland en onhandig, maar het leverde ook wel weer mooie beelden op. Op zo’n 47 kilometer van de streep bijvoorbeeld, toen de gele trui zich binnen de kortste keren weer vooraan meldde in het peloton.

Tour de France Femmes | Kijk hoe Van Vleuten in sneltreinvaart terugkeert in peloton na fietswissel

Van Vleuten werd geplaagd door wat materiaalpech en eventjes besloot SD Worx zelfs uitgerekend op dat moment het tempo op te schroeven, maar de eindwinst van de Movistar-renster kwam geen moment echt in gevaar. Uiteindelijk won ze solo in de gele trui om haar eindzege op te luisteren.
Hoeveel beter Van Vleuten bergop is in vergelijking met de rest bleek niet alleen tijdens de slotklim, maar al eerder. Op de weg terug van alweer een fietswissel haalde ze binnen de kortste keren bijna alle rensters van het uitgedunde peloton in om zich weer vooraan te melden.
Als je heel goed kijkt, het is niet superduidelijk, kun je zien hoe ook Marianne Vos in de groene trui versteld staat van het gele gevaar dat komt langsrijden. Vos kijkt even om met zo’n blik van ‘wie is dat?’ maar tegen de tijd dat ze doorheeft dat het Van Vleuten is, rijdt de 39-jarige alweer diverse posities verder vooraan.
picture

Tour de France Femmes | Van Vleuten wint de Tour op de Super Planche ondanks vier (!) fietswissels

WAAR KIJK JE?

La Vuelta begint op vrijdag 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Na drie ritten in Nederland vertrekt de Vuelta-karavaan richting Spanje. Met discovery+ mis je geen moment van de laatste grote ronde van het jaar!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie