Van Vleuten werd geplaagd door wat materiaalpech en eventjes besloot SD Worx zelfs uitgerekend op dat moment het tempo op te schroeven, maar de eindwinst van de Movistar-renster kwam geen moment echt in gevaar. Uiteindelijk won ze solo in de gele trui om haar eindzege op te luisteren.
Hoeveel beter Van Vleuten bergop is in vergelijking met de rest bleek niet alleen tijdens de slotklim, maar al eerder. Op de weg terug van alweer een fietswissel haalde ze binnen de kortste keren bijna alle rensters van het uitgedunde peloton in om zich weer vooraan te melden.
Als je heel goed kijkt, het is niet superduidelijk, kun je zien hoe ook Marianne Vos in de groene trui versteld staat van het gele gevaar dat komt langsrijden. Vos kijkt even om met zo’n blik van ‘wie is dat?’ maar tegen de tijd dat ze doorheeft dat het Van Vleuten is, rijdt de 39-jarige alweer diverse posities verder vooraan.
Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

Tour de France Femmes | Van Vleuten wint de Tour op de Super Planche ondanks vier (!) fietswissels

WAAR KIJK JE?

La Vuelta begint op vrijdag 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Na drie ritten in Nederland vertrekt de Vuelta-karavaan richting Spanje. Met discovery+ mis je geen moment van de laatste grote ronde van het jaar!
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47