Aanleiding voor de tweets van beide rensters van Team SD Worx was de kritiek die sommige wielerfans uitten na de enorme valpartij tijdens de etappe van donderdag.
Rechtsvoor in het peloton tikte een renster met haar voorband de achterband van een andere renster aan, waardoor het hele peloton als een dominobouwwerk in elkaar stortte.

Tour de France Femmes | Wow! Massale valpartij op hoge snelheid in peloton

Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

Voor de haters

Een aantal rensters moest daardoor de koers verlaten. De meest prominente uitvaller was Emma Norsgaard Bjerg, één van de belangrijkste teamgenoten van Annemiek van Vleuten bij Movistar.
Het was voor sommige wielerfans aanleiding om kritiek te uiten op de stuurkunsten van de vrouwelijke renners, maar Kopecky en Majerus reageerden op Twitter gevat met enkele voorbeelden van valpartijen uit de Tour de France voor mannen dit jaar.

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47