Van Vleuten staat in het algemeen klassement meer dan drie minuten voor op Demi Vollering en zelfs dik vier minuten op Katarzyna Niewiadoma. De kansen op eindwinst zijn dus groot. Eindwinst was ook het grote doel waarmee aan de Tour de France Femmes werd begonnen.
De 39-jarige rijdster van Movistar overwon tijdens de eerste dagen ziekte, werd iedere dag een beetje beter en zaterdag stond er geen enkele maat op haar. De overmacht was groot, heel erg groot. Om de slotdag in stijl te kunnen doorbrengen, heeft de ploeg een gele fiets voor Van Vleuten klaargezet.
Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

Klein rondje

De geletruidrager werd zondagochtend bij het hotel verrast met haar gele fiets en natuurlijk kon het prachtige exemplaar op haar goedkeuring rekenen. Van Vleuten reed er direct een klein rondje op, ter voorbereiding op zondagmiddag als de finish bergop Super Planche des Belles Filles op het programma staat.
Van Vleuten kreeg een week of drie geleden al een roze getinte fiets om haar (aanstaande) overwinning in de Giro Donne te vieren.

Tour de France Femmes | Vos feliciteert Van Vleuten en maakte zich zorgen over tijdslimiet

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47