Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Oppermachtige Van Vleuten strooit met minuten in zevende etappe

Pim Verhoeven

Geupdate 30/07/2022 om 17:54 GMT+2

Annemiek van Vleuten heeft de zevende etappe van de Tour de France Femme met overmacht gewonnen. Op 80 kilometer van de meet ging de Nederlandse al in de aanval. Vollering kon nog even aanklampen bij haar concurrente, maar tegen het niveau van Van Vleuten was niemand vandaag opgewassen.

Tour de France Femmes | Oppermachtige Van Vleuten strooit met minuten in zevende etappe

De zwaarste rit van de Tour de France Femmes beloofde een spektakelstuk te worden, maar dat Annemiek van Vleuten zelf al zou gaan aanvallen op 80 kilometer van de meet had niemand voorzien. Er reed een grote groep rensters weg, die waarschijnlijk hoopten een gooi te kunnen doen naar de dagzege, maar toen deze werden teruggepakt op de Petit Ballon was het Annemiek van Vleuten zelf die een versnelling plaatste.

Platzerwasel

Alleen Demi Vollering kon reageren op de versnelling van de Movistar-renster, maar ook dat was eigenlijk tegen beter weten in. Op de steile stukken van de Platzerwasel ging Van Vleuten wederom op de pedalen staan om de druk wat op te voeren bij Vollering. Langzaam ontstond er een gaatje tussen de twee topfavorieten voor de eindzege van deze Tour.
Dat kleine gaatje werd groter en groter. Ook met de rest van het peloton bleef het tijdsverschil maar groeien. Meters veranderden in seconden. De seconden veranderden in minuten. Uiteindelijk kwam Demi Vollering op 3 minuten en 26 seconden achterstand binnen op Van Vleuten. Niewiadoma en Uttrup Ludwig kwamen op meer dan vijf minuten achterstand binnen.

Duimpje

Annemiek van Vleuten durfde op anderhalve kilometer van de meet haar overwinning al te vieren. Ze stak een duimpje omhoog naar de camera. Van ons krijgt ze een applaus terug.
Met deze overwinning legt Annemiek van Vleuten een hele stevige basis om morgen de eindzege op haar naam te schrijven. Dat leek eerder deze week nog onmogelijk toen ze ziek bleek te zijn, maar daar is ze zo te zien volledig van hersteld.

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie