Vos schrijft met haar etappezege historie, want de Nederlandse is de eerste vrouw die een Tour Femmes-etappe wint terwijl ze de gele trui draagt. "Dat wist ik niet. Het was een lastige dag, maar we wisten dat we een goede uitgangspositie hadden met Anna Henderson in de vlucht. Het was een grote groep vluchters, met ook nog een paar sterke achtervolgers."
"De Cote de Boersch zorgde twee keer voor spektakel doordat het peloton wat uit elkaar werd getrokken. Daarnaast was de afdaling een lastige. Mijn teamgenoten hielden me gelukkig van voren en uit de wind."
"In de finale bleven ze goed van voren zitten en hielden ze de snelheid hoog tot de laatste bocht. Ik zat in een goede positie en kon mijn sprint goed timen. Ik hoopte dat het zou lukken en gelukkig deed dat het ook."
Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

Tour de France Femmes | Vos sprint naar tweede etappezege na val van Wiebes

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47