De gemeente Wageningen nodigt al haar inwoners uit om vrijdagavond naar het centrum van de stad te komen. Daar zal ‘de allerbeste renster’ gehuldigd worden door om 19:00 uur een toost uit te brengen op haar overwinningen.
“Afgelopen weekend won Annemiek van Vleuten op een indrukwekkende manier de Tour de France Femmes en bovendien schreef ze twee etappes op haar naam. Eerder dit jaar won ze ook de Giro. Twee ongelofelijke prestaties! Wageningen wil haar daarom graag in het zonnetje zetten. Dit doen we op een informele manier, zoals dat ook past bij Annemiek zelf,” zegt de gemeente op haar website.
De gemeente roept op om een geel of roze outfit aan te trekken. De kleuren van respectievelijk de Tour de France en de Giro, die ze allebei won. Geïnteresseerden moeten wel hun eigen (alcoholvrije) drankje meenemen. Na de toost is er ruimte voor kinderen om met Van Vleuten op de foto te gaan.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47

Dominantie

Van Vleuten won afgelopen week op overtuigende wijze de eerste editie van de Tour de France Femmes. In de laatste etappes in de bergen was ze een stuk sterker dan haar voornaamste concurrente Demi Vollering. Vollering eindigde op bijna vier minuten in het klassement.

Tour de France Femmes | Van Vleuten wint de Tour op de Super Planche ondanks vier (!) fietswissels

Annemiek van Vleuten is bezig aan haar een-na-laatste seizoen als wielrenster. De 39-jarige liet eerder dit jaar weten na dit seizoen nog maximaal een jaar door te willen gaan.

Vingegaard

Jonas Vingegaard, de winnaar van de Tour bij de mannen werd ook gehuldigd na zijn winst. Op het Radhuspladsen in de Deense hoofdstad Kopenhagen stonden duizenden Denen hem toe te juichen.

Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging

Waar kijk je?

Het hele wielerseizoen is van begin tot eind live te zien op Eurosport. Met discovery+ kijk je alle wedstrijden reclamevrij live en on-demand.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | "Deze koers heeft laten zien dat er interesse is voor vrouwenwielrennen"
03/08/2022 OM 11:25