“We proberen het parcours zo attractief mogelijk te maken voor het publiek en de kijkers thuis”, aldus koersdirectrice Marion Rousse. “Een tijdrit valt vaak iets minder in de smaak en daarom hebben we bij deze eerste editie gezegd: liever niet.”
Wat niet is, kan trouwens nog komen. “Het is voor de komende jaren zeker niet uitgesloten om alsnog een tijdrit te verrijden, want we weten allemaal hoe belangrijk deze discipline kan zijn voor het algemeen klassement”, vervolgt Rousse.

Tour de France Femmes | In beeld - diskwalificatie Malcotti vanwege ongeoorloofde fietswissel

Tour de France Femmes
Tour de France Femmes | Van Vleuten vrijdagavond in Wageningen gehuldigd met (alcoholvrije) toost
04/08/2022 OM 14:00

Ellen van Dijk

Volgens Ellen van Dijk, niet geheel toevallig wereldkampioene tijdrijden, gaat het niet puur om kijkcijfers. “Het gaat er ook om dat we een ronde rijden die alle aspecten van het wielrennen belichaamt. Daarom hoort een tijdrit erbij”, aldus de Nederlandse, die bijval lijkt te krijgen van Elisa Longo Borghini.
Longo Borghini zou in de strijd om de gele trui en eindwinst met een tijdrit in het voordeel zijn ten opzichte van favoriet Annemiek van Vleuten, maar de Italiaanse vindt het niet correct om tijdens de eerste Tour de France Femmes te veel kritiek te uiten op de uitgestippelde route.
Al met al lijkt het erop dat als de koers de komende jaren groter groeit een (korte) tijdrit niet lang meer op zich kan laten wachten.

Tour de France Femmes | "Daar kan ik heel veel winnen" - Van Vleuten kijkt uit naar bergetappes

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47
Tour de France Femmes
Power of Sport | Een terugblik op de vele hoogtepunten van de Tour de France Femmes
04/08/2022 OM 12:47