Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Waarom stond Wiebes in gele trui met huilende baby op het podium?

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 24/07/2022 om 17:01 GMT+2

Lorena Wiebes schreef op de Champs-Élysées geschiedenis door de eerste etappe van de Tour de France Femmes te winnen. Die overwinning was behalve dagsucces ook goed voor het veroveren van de gele en groene trui. Kortom, Wiebes mocht zich melden op het podium. Als geletruidraagster had ze plotseling een gast bij zich: een baby genaamd Noortje. Wat is het verhaal?

Tour de France Femmes | Waarom stond Wiebes in gele trui met huilende baby op het podium?

De verrassing was groot toen Wiebes zich met een baby in haar handen meldde op het podium. In eerste instantie vond de baby het best leuk, de pluchen leeuw zorgde voor exact de juiste afleiding, maar hoe langer het duurde, hoe spannender het toch wel werd voor Noortje.
Het werd zelfs zo spannend dat het kindje in huilen uitbarstte. Prachtige plaatjes natuurlijk en de foto’s vinden ongetwijfeld hun weg naar een goed gevuld babyboek, maar hoe zit dit verhaal nu in elkaar? Want, voor de goede orde; het is niet de baby van de vrouw die de winnende sprint afleverde.
picture

Tour de France Femmes | Wiebes pakt historisch geel na winst op Champs-Élysées

Weddenschap

Er is geen familie thuis ultiem verrast, er is geen zwangerschap verborgen gehouden… er is simpelweg een weddenschap afgesloten. Wiebes rijdt nu (nog) in het shirt van Team DSM, maar toen de sprintster en oud-ploeggenote Esther van Veen tussen 2018 en 2020 samen voor Parkhotel Valkenburg reden, konden de twee het goed met elkaar vinden.
Zo goed dat Wiebes en Van Veen goede vriendinnen werden. Die vriendschap is nog altijd hecht. Zo hecht dat er een weddenschap werd afgesloten: als jij in Parijs de gele trui pakt, mag baby Noortje mee naar het podium.
Zo gezegd, zo gedaan. Wiebes won de spannende sprint van Marianne Vos en het tafereel op het podium was prachtig!
picture

Tour de France Femmes | “Het hele team heeft dit verdiend” - Wiebes dankbaar na zege en gele trui

WAAR KIJK JE?

Na de klassiekers en de Giro Donne is discovery+ ook jouw thuis voor de allereerste Tour de France Femmes. Eurosport draagt het vrouwenwielrennen een warm hart toe en daar hoort tussen 24 en 31 juli natuurlijk het uitzenden van de vrouwen-Tour bij. Het commentaar wordt verzorgd door Nick Stöpler en Jip van den Bos, terwijl Iris Slappendel tijdens de acht etappes zorgt voor updates vanaf de motor.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie