Dylan Groenewegen kan mee met de allerbesten – en ze verslaan
Vanuit Nederlands oogpunt was het afgelopen week een ongekende weelde met twee sprintetappezeges op rij voor Dylan Groenewegen. In de eerste paar etappes was hij nog niet tevreden met wat hij uit de sprint wist te halen, maar in de zevende én achtste etappe was de renner van LottoNL-Jumbo op indrukwekkende wijze de beste. Overigens ging hij een dag later in de kasseienrit onderuit en is het nog maar de vraag of Groenewegen deze Tour nog gaat vervolgen. Maar de twee etappezeges pakt niemand hem meer af.
Tour de France
Tour de France | Regenachtige weersvoorspellingen maken eerste dagen nog grilliger
12 MINUTEN GELEDEN
Sagan heeft goede vorm meegenomen naar Frankrijk
Wereldkampioen Peter Sagan is in Frankrijk en iedereen mag het weten ook. De Slowaak, die vorig jaar uit de Tour werd gehaald wegens een uitgedeelde elleboog, wist dit jaar alweer twee etappes te winnen. Het groen zit hem dan ook wederom als gegoten, wat heet: Met uitzondering van vorig jaar wist hij in elke Tour waarin hij startte in het groen over de Champs-Elysees te komen.
Richie Porte valt en haakt af
Waar Dylan Groenewegen onderuit ging in de rit naar Roubaix ook Richie Porte onderuit. Hij brak hierbij zijn sleutelbeen en moest hevig geëmotioneerd strijd staken. Een streep door de rekening van de Australiër, wie vorig jaar hetzelfde overkwam in de Tour. Saillant detail: Ook toen ging het in de negende etappe mis.
Geel stevig om de schouders van Greg van Avermaet
Hoewel het echte vuurwerk in deze Tour nog moet komen zijn er toch al wat verschillen gemaakt, met name door pech en valpartijen. Het geel is echter al sinds de ploegentijdrit op dag drie om de schouders van Greg van Avermaet van BMC. Van de topfavorieten geeft titelverdediger Christopher Froome 1.42 toe op van Avermaet, Nibali 1.48 en de Nederlanders Mollema, Dumoulin en Kruijswijk staan op respectievelijk 1.58, 2.03 en 2.06.
Week 2
Vanaf morgen is het koers voor de echte klassementsrenners, want ze trekken direct de Alpen in. Een drieluik met als klapper de rit naar Alpe d’Huez op donderdag. Vervolgens trekt het peloton via het Centraal Massief in zuidwestelijke richting, richting Pyreneeën. De verwachting is dat in de Alpen het klassement goed door elkaar zal worden geschud en de klassementsmannen hun weg naar boven gaan vinden.

Tour de France

Foto: Eurosport

Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
2 UUR GELEDEN