Het peloton verlaat het eiland Noirmoutier, gelegen voor de kust van de Vendée, pal na de start via de moderne brug die het eiland met het vasteland verbindt. Daarmee wordt de beruchte Passage du Gois vermeden. Deze smalle doorgang, die bij vloed onder water staat, maakte in 1999 wel deel uit van het Tour-parkoers. Destijds gleed het halve peloton echter onderuit op de gladde stenen, waardoor veel prominente renners al vroeg in de Tour op achterstand werden gezet.
Zo'n scenario wordt niet in deze etappe verwacht. We gaan hoogstwaarschijnlijk sprinten, zo simpel is het. Daar leent het parkoers zich voor en maandag wacht de ploegentijdrit en dat is voor de ploegen met de klassementsrenners veel belangrijker. De winnaar van deze 1e etappe krijgt ook de gele trui om de schouders. Dus, Dylan Groenenwegen, als je ooit dat mooie geel wilt dragen, dan is dit jouw kans!
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
Hier het profiel van de 1e etappe.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54