De beklimming van de Côte de Pouzauges (lengte 1 km, gemiddeld stijgingspercentage 3,9%) dient zich al vroeg in de koers aan: na 27 kilometer. Wellicht het moment voor avonturiers om de aanval te zoeken en een kopgroep te formeren.
Maar de verwachting is dat die niet stand zal houden. Daarvoor is het parkoers niet zwaar genoeg en hebben de sprintersploegen nog te veel belangen in deze eerste fase van de Tour de France.
Wordt het Sagan?
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
De finale lijkt op papier geschikt voor Peter Sagan. De laatste kilometers kunnen namelijk als vals plat worden gekwalificeerd. De Slowaakse wereldkampioen toonde gisteren al aan over rappe benen te beschikken. Hij eindigde achter Gaviria als tweede.
Check het profiel van deze 2e etappe naar La Roche-sur-Yvon.
Gesprek van de dag in de Tour is natuurlijk dat bizarre slotstuk van de openingsrit gisteren. Bekijk nogmaals de spectaculaire laatste 5 kilometer.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54