De openingsetappe van 201 vlakke kilometers kabbelde vanaf het startschot een beetje voort. Drie Fransen - Ledanois, Cousin en Offredo - trokken er meteen op uit, reden voor de tv-minuten, maar wisten dat ze aan het lijntje werden gehouden. Op zo'n 12 kilometer van de meet werd het trio teruggepakt, waarna iedereen zich kon opmaken voor de verwachte massaspurt.
Voordat het zover was, werd de Tour echter flink op zijn kop gezet door valpartijen van klassementsrenners Chris Froome, Simon Yates en Richie Porte. Zij verloren daardoor kostbare seconden, 50 seconden om precies te zijn. Nairo Quintana had de pech een lekke band te krijgen en verloor nog meer tijd.
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
Het zal Fernando Gaviria allemaal een zorg zijn. De Colombiaan rondde het perfecte teamwork van QuickStep op de enige juiste manier af: met de ritzege. Hij was simpelweg te snel voor Peter Sagan en Marcel Kittel. Dylan Groenewegen speelde geen prominente rol in deze eerste vlakke etappe en werd zesde.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54