Boeren vallen peloton aan
Bizarre beelden aan het begin van de zestiende etappe van de Tour de France. Na een kleine twintig kilometer probeerden boeren de renners aan te vallen. Enkele renners kregen hier traangas van de politie in hun ogen, waardoor de koers even werd geneutraliseerd.
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
Valpartij Gilbert
Na weer hervat te zijn, bleef het nog heel lang onrustig in het peloton. Na honderd kilometer vol demarrages werd er eindelijk een grote kopgroep van bijna vijftig man gevormd, met onder anderen Gesink en Mollema. Na een tijdje had Philippe Gilbert er echter genoeg van. De Belg ging er alleen vandoor, maar viel keihard in de afdaling. Gilbert kon gelukkig weer door, maar was zijn koppositie wel kwijt.
Gesink komt net te kort
In de slotklim zette Gesink, die al de hele dag goede benen had, zijn aanval in. De renner van Lotto-Jumbo kreeg Pozzovivo en Mollema met zich mee. Uiteindelijk sloten meerdere renners aan en zette Adam Yates een serieuze aanval in. Alaphilippe probeerde te volgen, maar dat lukte bergop niet. Bergaf ging Yates echter onderuit, waardoor Alaphilippe de leiding overnam.
Algemeen klassement
De grote favorieten hielden zich vandaag in. Op een aanval van Fuglsang na bleef het rustig in het peloton en finishte de groep met klassementsmannen met dezelfde tijd.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd.
Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54