Bardet en Landa openen aanval
Nadat bergkoning Julian Alaphilippe op de Col d'Aspin zijn punten voor de bolletjestrui had veiliggesteld, zetten Romain Bardet en vooral Mikel Landa op de volgende Pyreneeënkolos, de befaamde Tourmalet namens de klassementsrenners het spel op de wagen. De Spanjaard reed snel weg en had onderweg zelfs virtueel de tweede plaats in handen.
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
Maar richting de laatste col van deze 105e Tour de France - de Aubisque - slonk de voorsprong van Landa en was het wachten op de eerste aanvallen van Tom Dumoulin en Primoz Roglic. Met man en macht probeerden ze weg te komen van de heersende Sky-formatie, maar ze kregen Thomas niet uit hun achterwiel. Chris Froome moest wel een paar keer lossen, maar kwam uiteindelijk met behulp van Egan Bernal weer terug.
Hier de dubbele aanval van Tom Dumoulin!
Zodoende bereikten alle grote mannen gezamenlijk de top van de Aubique, waarna er nog ruim 20 kilometer waren te koersen naar de finish in Laruns. In de afdaling nam Roglic de kuierlatten. De Sloveen daalde magistraal, pakte een mooie voorsprong en kwam alleen over de streep. Zijn tweede etappezege in de Tour de France, na de winst in de Alpen vorig jaar.
Ook pakte hij nog 18 seconden extra op de concurrentie en heeft daarmee, met de tijdrit van zaterdag nog voor de boeg, de derde plaats in het algemeen klassement in handen.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd.
Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54