Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Sagan sprint naar zege en het geel; Gaviria gevloerd na massale valpartij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 08/07/2018 om 18:25 GMT+2

Peter Sagan heeft zijn haast traditionele ritzege in de Tour de France alweer te pakken. De Slowaak sprintte in La Roche-sur-Yon naar de overwinning, voor Sandro Colbrelli en Arnaud Démare. Topfavoriet Fernando Gaviria, die gisteren de openingsrit won, was in de finale kansloos na een massale valpartij.

Peter Sagan (L) celebrates after crossing the finish line to win the second stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race between Mouilleron-Saint-Germain and La Roche-sur-Yon, western France, on July 8, 2018.

Foto: Getty Images

Die ontstond op 2 kilometer van de meet aan kop van het razende peloton. Een aantal favorieten voor de ritzege smakte in een scherpe bocht tegen de dranghekken en was op slag kansloos voor de dagzege. Sagan, Greipel, Démare en Colbrelli bleven wel op de been, waarna de Slowaak de meeste macht in de benen bleek te hebben.
De 2e etappe in de warme Vendée was bijkans een kopie van de openingsrit op zaterdag. Opnieuw drie renners die er vroeg vandoor gingen, alleen bleef na de eerste tussensprint alleen Sylvain Chavanel over. De 39-jarige Fransman die zijn 18e Tour rijdt - geen renner kan hem dat nazeggen - wist dat hij met een kansloze missie bezig was, maar maakte er gewoonweg een feesttocht over de Franse wegen van.
Op 13 kilometer van de finish werd hij teruggepakt, waarna het hele spel opnieuw kon beginnen. Daarvoor waren er al de nodige valpartijen geweest, onder anderen van Luis Léon Sánchez die de strijd moest staken.
picture

Pijnlijke val maakt voortijdig einde aan Tour Luis Léon Sánchez

Nadat Marcel Kittel met nog 7,5 kilometer te gaan lek reed, werd de sprinterselite helemaal uitgedund door die grote crash in de slotfase. Peter Sagan onsprong de dans, zette zijn turbobenen aan het werk en zegevierde voor de negende keer in de Tour de France. Ook neemt hij de gele trui over van Gaviria.
Hier alle belangrijke momenten van etappe 2:
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel