Die ontstond op 2 kilometer van de meet aan kop van het razende peloton. Een aantal favorieten voor de ritzege smakte in een scherpe bocht tegen de dranghekken en was op slag kansloos voor de dagzege. Sagan, Greipel, Démare en Colbrelli bleven wel op de been, waarna de Slowaak de meeste macht in de benen bleek te hebben.
De 2e etappe in de warme Vendée was bijkans een kopie van de openingsrit op zaterdag. Opnieuw drie renners die er vroeg vandoor gingen, alleen bleef na de eerste tussensprint alleen Sylvain Chavanel over. De 39-jarige Fransman die zijn 18e Tour rijdt - geen renner kan hem dat nazeggen - wist dat hij met een kansloze missie bezig was, maar maakte er gewoonweg een feesttocht over de Franse wegen van.
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
Op 13 kilometer van de finish werd hij teruggepakt, waarna het hele spel opnieuw kon beginnen. Daarvoor waren er al de nodige valpartijen geweest, onder anderen van Luis Léon Sánchez die de strijd moest staken.

Pijnlijke val maakt voortijdig einde aan Tour Luis Léon Sánchez

Nadat Marcel Kittel met nog 7,5 kilometer te gaan lek reed, werd de sprinterselite helemaal uitgedund door die grote crash in de slotfase. Peter Sagan onsprong de dans, zette zijn turbobenen aan het werk en zegevierde voor de negende keer in de Tour de France. Ook neemt hij de gele trui over van Gaviria.
Hier alle belangrijke momenten van etappe 2:
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd. Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54