Eurosport

Tour de France etappe 5: Lorient - Quimper (204,5 km)

Etappe 5: Lorient - Quimper (204,5 km)
By Eurosport

The 11/07/2018 at 11:42Bijgewerkt The 11/07/2018 at 12:16

Alle reden om uit te kjken naar de etappe van vandaag. Dwars door Bretagne, met onderweg vijf beklimmingen. De rassprinters houden het vandaag waarschijnlijk voor gezien, maar voor mannen als Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert en natuurlijk altijd Peter Sagan is deze 5e etappe van Lorient naar Quimper geknipt. Bekijk het profiel.

Video - Etappe 5: Lorient - Quimper (204,5 km)

01:33

Wielergek Bretagne

Langs de wegen in Bretagne zullen vandaag vele wielerfans staan. Deze regio is namelijk compleet wielergek en draagt een rijke historie met zich mee. De bekendste Bretonse held is natuurlijk vijfvoudig Tour-winnaar Bernard Hinault.

Onderweg dus vijf klimmetjes: drie van de 3e categorie, twee van de 4e categorie. Die bevinden zich in de tweede helft van de etappe die een lengte heeft van 204,5 kilometer. Te pittig voor de mannen die het alleen van hun pure snelheid moeten hebben. Tweevoudig etappewinnaar Fernando Gaviria liet gisteren na zijn zege in Sarzeau al weten dat hij vandaag alle eer aan andere renners geeft.

Matthews en Benoot exit

Michael Matthews (Sunweb) en Tiesj Benoot (Lotto) gaan het allemaal niet meer meemaken. Matthews werd in de nacht van dinsdag op woensdag ziek en heeft de Tour verlaten. Dat geldt ook voor Benoot. De Belg, dit jaar winnaar van de Strade Bianche, liep gisteren bij een val flinke verwondingen op: ontwrichtte schouder, meerdere kneuzingen en hoofdwonden. Doorgaan zou volgens eigen zeggen 'onverantwoord' zijn. "Ik kan met moeite mijn t-shirt aandoen, dus het wordt moeilijk om in het peloton op het hoogste niveau 200 kilometer mee te doen."

Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds