Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France: John Degenkolb lacht het laatst in spectaculaire helletocht naar Roubaix

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/07/2018 om 16:58 GMT+2

Iedereen kreeg zijn portie: valpartij, lekke band, oponthoud. In de 9e tumulteuze etappe van de Tour de France - mini Parijs-Roubaix over 15 kasseienstroken - gebeurde werkelijk van alles. Eén man lachte als laatste en dat was John Degenkolb. Hij klopte in een sprint zijn mede-vluchters Greg Van Avermaet en Yves Lampaert en won de etappe.

John Degenkolb

Foto: Getty Images

Naast de etappezege voor Degenkolb was de belangrijkste conclusie dat de voornaamste klassementsrenners - op de uitgevallen Richie Porte na - de helletocht over de stoffige klinkers goed zijn doorgekomen. Ook Tom Dumoulin en ook Chris Froome die onderweg nog wel even moest stofhappen na een lichte crash.
Stuur Groenewegen breekt af
Dylan Groenewegen moest er wel flink aan geloven. De man die twee sprintzeges op rij pakte, smakte halverwege de koers tegen het asfalt. Met veel pijn en ook nog eens een gebroken stuur als gevolg.
Val en opgave Porte
Hij had nog geen kasseienstrook of serieuze col gezien, maar toch moest Richie Porte de Tour de France opgeven. Een van de favorieten voor de eindzege kwam al in de beginfase ten val en moest de strijd staken. Huilend zat de Australiër van BMC langs de weg, voelend aan zijn rechterschouder. Kort daarna kwam het trieste bericht: abandon!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie