Een etappe voor avonturiers, werd vooraf al gezegd over deze 15e rit in het zuiden van Frankrijk. In het eerste uur probeerden vele renners inderdaad weg te komen uit het peloton, maar pas na ongeveer 35 kilometer koers was het werkelijk zover en vormden 29 man een veelbelovende kopgroep. Onder hen Bauke Mollema, Niki Terpstra en Peter Sagan.
Mollema springt weg
Tour de France
WATTS: De bijzonderste momenten van Tour de France 2018
31/07/2018 OM 09:28
Op de Pic de Nore, een col van de 1e categorie, werd het kaf van het koren gescheiden. De betere klimmers sloegen daar een gat, met tweevoudig bergkoning Rafal Majka als degene die als eerste de top bereikte. Op de voet gevolgd door Bauke Mollema, Domenico Pozzovivo, Jon Izaguirre, Toms Skujins en de twee Deense Astana-coureurs Michael Valgren Andersen en Magnus Cort Nielsen.
In de slotfase zette Mollema zelf de aanval in. Hij kreeg Izaguirre en Cort Nielsen mee in zijn wiel. En daarmee waren zijn kansen zo goed als verkeken, want van de Deen Cort Nielsen was bekend dat hij een goede sprint in de benen had. En zo geschiedde.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd.
Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
De 5 meest opmerkelijke momenten uit de Tour de France
30/07/2018 OM 09:54