Wielrennen
Tour de France

Jumbo Visma met Roglic, Kruijswijk én Dumoulin naar Tour de France

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

JV team

Foto: Eurosport

DoorEurosport
20/12/2019 om 13:02 | Bijgewerkt 20/12/2019 om 13:30

Zojuist is in Amsterdam bekend gemaakt dat Jumbo-Visma met zowel Steven Kruijswijk, Primoz Roglic als Tom Dumoulin naar Frankrijk afreist voor de Tour de France 2020.

Laatstgenoemde liet begin september in Kop over Kop al doorschemeren dat hij graag de Tour de France wil fietsen, maar dat dit volledig afhankelijk is van zijn knie en de wensen van Jumbo-Visma. Met die knie gaat het inmiddels al een stuk beter. 'Hij is gewoon helemaal belastbaar, ik heb er alle vertrouwen in dat ik volledig fit ben in juni.' Aldus de kersverse Jumbo-Visma renner. Van tevoren leek het parcours van de Giro d'Italia op het lijf geschreven van de geboren Maastrichtenaar, maar samen met Roglic en Kruijswijk reist hij af naar Nice om drie weken door Frankrijk te fietsen.

Dumoulin JV

Foto: Eurosport

Wielrennen

Ronde van Valencia Preview | Eerste krachtmeting voor Groenewegen en Jakobsen

04/02/2020 OM 13:57

Jumbo-Visma maakte afgelopen dinsdag al bekend dat niet Primoz Roglic, maar Steven Kruijswijk zal starten als kopman in de Vuelta van 2020. De Vuelta winnaar van 2019, die afgelopen week werd uitgeroepen tot Sloveens sportman van het jaar, richt zich na de Tour de France op de Olympische Spelen in Tokio. Net als Dumoulin dus. Voor Steven Kruijswijk de kans om de Vuelta volledig naar zich toe te trekken en revanche te nemen op zijn uitvallen in de editie van 2019.

Dumoulin gaat samen met Kruijswijk en Rolgic naar Tour de France

00:02:56

Voor Dylan Groenewegen zit de Tour de France er in 2020 niet in. Het nauwelijks vlakke parcours verspreidde al twijfels over de sprinters in het peloton. 'Er valt daar voor mij weinig te halen', aldus Groenewegen. De 26-jarige Amsterdammer focust zich dit jaar op de Giro d'Italia en de Vuelta. Voor Wout van Aert is het nog even afwachten hoe zijn herstel verloopt. De Belg zal zich vooral focussen om op tijd fit te zijn voor Strade Bianchi en Parijs-Roubaix. Wanneer dit allemaal goed verloopt reist hij met Dumoulin, Kruijswijk en Roglic mee naar Nice, voor de start van de Tour de France.

Het parcours van de Tour de France 2020

00:05:14

Ploeg Jumbo-Visma in de Tour 2020:

Tom Dumoulin
Steven Kruijswijk
Primoz Roglic
Wout van Aert
Tony Martin
Laurens de Plus
Sepp Kuss
Robert Gesink

Tour de France op de Eurosport Player

De Tour de France is ook dit jaar elke dag live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.com. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.

Giro d'Italia

Groenewegen gaat vol voor kansen in Giro d'Italia

20/12/2019 OM 11:38
Wielrennen

Nieuw outfit van Team Jumbo-Visma

18/12/2019 OM 13:26
Gerelateerde onderwerpen
WielrennenTour de FranceSteven KruijswijkTom DumoulinMeer
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel