Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Afgestapte Roglic kan Vingegaard niet meer bijstaan in de Pyreneeën

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 17/07/2022 om 10:31 GMT+2

Jonas Vingegaard kan niet langer een beroep doen op luxeknecht Primoz Roglic. De Sloveen gaat niet meer van start in de vijftiende etappe, waarin het peloton naar Carcassonne rijdt. Roglic heeft te veel last van zijn blessures en daarom is besloten dat het beter is als hij buiten de Tour de France herstelt.

Tour de France | “Herstellen voor de Vuelta” - Onderonsje tussen Roglic en Contador

Roglic kwam ten val in de vijfde etappe van de Tour van 2022, over de kasseien. Hij kwam zo ongelukkig ten val dat een schouder uit de kom schoot om die er vervolgens op de stoel van een toeschouwer snel weer zelf in te duwen.
Vanaf dat moment kwakkelde Roglic, al was hij er samen met Vinggaard nog wel in staat om samen Tadej Pogacar uit de gele trui te rijden in die befaamde elfde etappe. Roglic plaatste diverse aanvallen waarop Pogacar op reageerde, waarna hij op de Col du Granon veel tijdverlies leed.
Roglic leed nog meer tijdverlies, maar kwam wel juichend over de streep om de triomf van zijn Jumbo-ploeggenoot te vieren. Toch werd langzaam maar zeker steeds duidelijker dat Roglic niet heel fit meer was.
picture

Tour de France | Hier zoekt Roglic een stoel op om zijn schouder terug in de kom te duwen

Vuelta a España

Dit bleek nog het duidelijkst tijdens een onderonsje op de motor met Alberto Contador, waarin Roglic aangaf zijn best te doen om te herstellen, terwijl hij het vizier al richtte op de Vuelta a España. De Ronde van Spanje won Roglic drie keer op rij. Hij gaat nu voor een kwartet.
De Vuelta begint in de tweede helft van augustus met een ploegentijdrit door Utrecht. Naar verwachting is Roglic tijdig hersteld.
picture

Tour de France | Roglic komt elf minuten na Vingegaard juichend over de streep

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie