Het wordt leger en leger aan tafel bij AG2R, dat enkele hotelkamers kan annuleren en Benoît Cosnefroy, Stan de Wulf en Bob Jungles moeten zelf bidons halen bij de ploegauto, want meer renners zijn er niet over.
Met het uitvallen van Cherel en Paret-Peintre – hun coronatest was positief – loopt het aantal uitvallers op naar vijf. Ben O’Connor (heup), Geoffrey Bouchard (corona) en Olivier Naesen (ziek) waren al uit koers. Het perspectief van AG2R vertroebelt daarmee verder en verder.
Jungels is met een voorlopige veertiende plaats bezig aan een prima Tour de France, maar hij moet wel op vrijwel eigen kracht verder. De kans dat hij nog bijstand krijgt in het hooggebergte, lijkt minimaal gezien de klimcapaciteiten van zijn twee overgebleven ploeggenoten.
Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
4 UUR GELEDEN

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37