Van Aert was bij aanvang van de Tour-week zelfs mathematisch al bijna zeker van het groen. Niemand rijdt hem er nog uit. Het is een kwestie van de groene trui naar Parijs brengen en dan mag de Belg zich op het podium melden om het gestelde doel af te vinken.
Tijdens etappe zestien was het echter Eekhoff die de volle buit van twintig punten weg kaapte, terwijl Van Aert het er met zeventien moest doen. Het leek direct voorbij de streep al alsof Van Aert die actie niet zo kon waarderen en dit bevestigde hij naderhand tegenover Sporza.

Tour de France - Van Aert niet blij, Eekhoff pakt punten weg bij tussensprint

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Kas spijzen

“Iedereen heeft natuurlijk het recht om te sprinten, maar ik heb Eekhoff wel verteld dat ik het zou waarderen als hij één kilometer van tevoren zegt: kom, we gaan sprinten. Dan gaan we echt sprinten”, aldus Van Aert.
“Nu gooit hij zijn wiel voor het mijne. Dat vond ik een beetje sneu. Ik denk dat ze de kans nog een beetje wilden spijzen bij DSM”, besloot de Belg. DSM staat met 8700 euro aan bij elkaar gefietste premies slechts negentiende in het klassement, terwijl Jumbo-Visma als enige ploeg meer dan 100.000 euro prijzengeld verdiende.

Tour de France | “Goed gewerkt, Wout!” - Vingegaard bedankt Van Aert direct na afloop etappe

Record Sagan

Een andere mogelijke reden voor het ongenoegen bij Van Aert is dat hij steeds dichter in de buurt komt van Peter Sagan, die voorheen een abonnement had op de groene trui. Sagan won niet alleen zeven keer het groen, hij domineerde het klassement ook.
Met inmiddels 399 punten komt Van Aert steeds dichter in de buurt van de scores van Sagan, die een uitschieter beleefde van 477 punten. Het valt moeilijk te zeggen wat de eindscore van 2022 wordt, maar stel je voor dat Van Aert net die drie punten tekortkomt...

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33