Er stond geen maat op de mannen van Jumbo tijdens de beklimming van de Côte du Cap Blanc-Nez, want zelfs Pogacar had geen antwoord op de aanval van de geel-zwarte brigade. Het is niet zomaar dat Pogacar bij de finish grapte dat het maar goed was dat Van Aert ook zijn eigen teamgenoten uit het wiel reed.
Anders had Pogacar in de laatste elf kilometer misschien wel tijd verloren, wat doet vermoeden dat Jumbo ondanks de ritwinst een kans heeft laten liggen om Pogacar een achterstand te bezorgen in het algemeen klassement.

Tour de France | Bekijk hoe Jumbo-Visma het peloton op een hoop rijdt en Van Aert ontsnapt

Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
4 UUR GELEDEN

Gaatje naar Pogacar

Jonas Vingegaard zat constant goed van voren, terwijl Roglic tijdens de korte, felle beklimming op zijn tanden moest bijten om aan te haken. Maar de ene Sloveen zat wel voor de andere en opgeteld met de commentaren van Pogacar kun je jezelf afvragen: wat als Jumbo had doorgepakt, had er dan een nog grotere slag geslagen kunnen worden?
Het antwoord zullen we vermoedelijk nooit krijgen, maar als de strijd om het geel tussen Roglic en Pogacar uitdraait op een secondenspel, pakken we er dezelfde prachtige luchtbeelden gemaakt vanuit de helikopter misschien nog wel eens bij.

Tour de France | Vierde keer wel raak, ijzersterke Van Aert rijdt solo naar eerste overwinning

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37