Je kunt de klok erop gelijk zetten dat Van Aert tijdens deze Tour een sleutelrol speelt. Is het niet op het vlakke dan wel bergop en is het niet in de sprint dan wel tijdens een afdaling. Of op de kasseien. En dan moet de tijdrit nog komen.
Is er iets wat Van Aert niet kan, wordt het niet eens tijd om te zien hoe ver hij zelf kan komen in de strijd om het geel? “Nee, eigenlijk niet. Ik ben een winnaar en vandaag onderdeel van de winnende ploeg. Dat geeft me veel voldoening”, reageert de grote troef van Jumbo-Visma op de Hautacam.

Tour de France | Geniet in samenvatting nog één keer van strijd Vingegaard en Van Aert vs Pogacar

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Eigen kansen

“Als ik voor mijn eigen kansen ga, eindig ik ook vast ergens vooraan, maar ik ben te zwaar om het iedere dag weer op te nemen tegen Vingegaard en Pogacar. Ik ben blij en tevreden met mijn huidige rol”, vervolgt Van Aert, die al zeker is van winst van de groene trui.
Opvallend genoeg zorgt Van Aert ervoor dat Jumbo-Visma niet alleen de sterkste ploeg is, maar ook nog eens iedere dag een ander tactisch plan kan uitvoeren waardoor het peloton eigenlijk nooit weet wat het kan verwachten. Jumbo rijdt niet met een trein, zoals Sky deed in zijn beste dagen, maar maakt koers.

Tour de France | "Van Aert was echt fantastisch" - Vingegaard draagt zege op aan ploeggenoten

Kopgroep

“Af en toe klonk er kritiek op onze manier van rijden, maar ik denk dat we ons gelijk hebben bewezen. Kijk naar de rit richting de Hautacam… we wisten dat het ook nu weer een goed idee zou zijn om in de kopgroep te zitten.”
“We verwachtten dat de koers vroeg zou ontploffen en dat gebeurde inderdaad. Normaal gesproken kan ik dan echt niet mee zitten, maar nu wel omdat ik mee spring. Dat is nog niet eens zo moeilijk te bedenken, maar wel om uit te voeren. Zeker als je een groene trui draagt die werkelijk iedereen kan zien.”

Tour de France | Van Aert kraakt in de groene trui Pogacar tijdens klim naar top Hautacam

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33