Michele Pelacci stond op de Col du Granon om de renners aan te moedigen en toen een uurtje na de finish van Jonas Vingegaard ook de bezemwagen binnen was, werd het tijd om terug af te dalen. Dat verliep niet geheel volgens plan. De broer van Michele reed leek, dus moest er gestopt worden.
Wie stopte er enkele minuten later om te helpen? Van Aert! De Belg was onderweg terug naar de bus van Jumbo, die aan de voet van de slotklim stond geparkeerd. Michele merkte ondertussen dat ook het rubber van Van Aert niet helemaal meer in orde was.
Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
4 UUR GELEDEN

Fietspomp

De Belg merkte op dat hij tubeless rijdt, maar desondanks besloot een toegesnelde Britse wielertoerist een fietspomp aan te bieden. “Wout, je bent een legende”, voegde de Brit toe. De aangeboden hulp in combinatie met de lovende woorden was voor Van Aert reden genoeg om zijn groene trui aan te bieden.
Van Aert vervolgde de afdaling in zijn ‘gewone’ Jumbo-outfit, waarna het verhaal inclusief foto’s en video een weg vond richting social media. De tweet van Michele werd vervolgens weer geciteerd door Van Aert zelf, die nogmaals dankbaar was voor wat extra lucht.
En zo werd topdag voor Jumbo-Visma en enkele wielertoeristen na de finish nóg mooier.

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37