De 37-jarige Froome was bezig aan een vrij aardig optreden in de Tour van 2022. Het haalde het natuurlijk niet in vergelijking met zijn hoogtijdagen, maar hij kwam netjes als derde boven op de Alpe d’Huez nadat hij eerder in de afdaling van de Galibier op sleeptouw was genomen door Thomas Pidcock.
Naarmate de Tour vorderde, begon Froome zich beter en beter te voelen. Wellicht had de nummer 26 van het klassement zelfs plannen om het in de Pyreneeën nogmaals te proberen, maar het plan voor de etappe naar de top van de Hautacam kan als gevolg van een positieve coronatest helaas de prullenbak in.
Behalve Froome testten ook Imanol Erviti en Damiano Caruso positief op covid-19, waardoor zij donderdag kort voor Parijs uit nood een punt moesten zetten achter hun Tour-optreden.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Tour de France | Pidcock met inhaalactie buitenom tijdens afdaling van Galibier

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33