Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Groenewegen moet een van drie kopmannen worden in Tour 2023

Menno Waebeke

Geupdate 28/10/2022 om 16:27 GMT+2

BikeExhcange-Jayco mikt op drie kopmannen in de komende Tour de France. Dylan Groenewegen, Simon Yates en Michael Matthews moeten de etappes gaan winnen in La Grande Boucle. Een definitieve beslissing moet echter nog genomen worden.

Dylan Groenewegen wint de derde etappe in de Tour de France van 2022

Foto: Getty Images

Volgens ploegmanger Brent Copeland moet er nog wel worden nagedacht over de exacte samenstelling en verhouding van de Tourploeg. "We moeten kijken welke ondersteuning Groenewegen en Yates nodig gaan hebben", legt hij uit aan Velonews.
"Vooral in het middengedeelte van de Tour heeft Yates veel knechten nodig, maar we kunnen een plan gaan opstellen voor volgend seizoen nu we zowel de routes van de Giro d'Italia als de Tour de France hebben gezien."
picture

Tour de France | Na Jakobsen bezorgt Groenewegen Nederland tweede etappewinst

Veel sprintkansen

Dat het parcours van deze Tour de France genoeg kansen biedt voor sprinters zorgt ervoor dat drie kopmannen voor de Australische formatie een interessante optie is. "Het ziet er goed uit, vijf sprintetappes zijn geschikt voor Dylan en er zijn ook relatief vlakke etappes die Michael Matthews perfect aankan."
Copeland is eveneens tevreden over het parcours voor zijn klassementsrenner Yates. "Het ligt hem denk ik ook goed, met een paar hele korte etappes met veel hoogtemeters."
De Tour de France begint in 2023 op zaterdag 1 juli met een openingsrit in Bilbao. Drie weken later, op zondag 23 juli finishen de renners in Parijs. Daarna begint de tweede editie van de Tour de France Femmes, waarvan deze week ook het parcours werd gepresenteerd.

Waar kijk je?

Met het mooie parcours lijkt er ook in 2023 weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie