Vingegaard reisde met vriendin Trine en dochter Frida in een privéjet naar de viering in Kopenhagen.
"Het was een fantastische vlucht, een geweldige ervaring. In de open cabrio reden we langs duizenden mensen met vlaggen zwaaiende landgenoten richting Rådhuspladsen, waar nog duizenden stonden te wachten."
Onderweg pakte Vingegaard, die natuurlijk de gele trui droeg die hij een paar dagen geleden had gewonnen, de microfoon en bedankte hen voor de steun. "Het is helemaal te gek, zo'n ontvangst. Een geweldige dag! Het is helemaal wild, echt ontroerend."
Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
3 UUR GELEDEN

Deense gouden boek

Als eerbetoon voor zijn Tourzege krijgt Vingegaard een vermelding in het Deens Gouden Boek. Daarin staan onder andere gekroonde staatshoofden, de Deense kampioenen van het EK in 1992 en politieke grootheden zoals Barack Obama.
"Het is absoluut fantastisch. Ik kan het nog steeds niet helemaal begrijpen."
Na de huldiging wachtten 25.000 fans Vingegaard en de andere Deense Tour-deelnemers op in het wereldberoemde amusements- en recreatiepark Tivoli. Maar dat was nog niet het einde van de vieringen: op donderdag wordt Vingegaard namelijk ontvangen in zijn woonplaats Glyngöre bij Aalborg. De lokale politie verwacht meer dan 10.000 mensen.

Tour de France | Bekijk hoe Vingegaard wordt gehuldigd in Parijs

WAAR KIJK JE?

Alle voorjaars- en najaarsklassiekers plus alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37