"Als er één ding is waarover we het allemaal eens kunnen worden tijdens deze Tour de France dan zijn het de prestaties van Wout van Aert. Hij is een absolute machine. Hij is half man, half robot en half beest. Ik weet het, Wout van Aert bestaat uit drie helften."
"Hij heeft bewezen alles te kunnen in deze Tour. Etappes winnen, sleuren voor zijn ploeggenoten en het domineren van het puntenklassement. Maar de vraag die nu naar boven komt is: waarom gaat Van Aert niet voor het algemeen klassement en kan hij de gele trui winnen?"

Tour de France | Van Aert kraakt in de groene trui Pogacar tijdens klim naar top Hautacam

Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Wout kan alles

"Ik ga niet zeggen dat hij het niet kan, want Van Aert kan praktisch alles, maar als hij ervoor zou gaan zou hij zich alleen daarop moeten focussen. Bovendien zou hij nog eens vier à vijf kilo moeten afvallen. Hij zal moeten leren om snel te kunnen herstellen zoals goeie klassementsrenners als Vingegaard en Pogacar dat kunnen."
"Als hij ervoor wil gaan, zal hij een metamorfose moeten ondergaan, maar voor Wout van Aert is niets onmogelijk."

Tour de France | Bekijk nog eens de samenvatting van een etappe die Van Aert wel wint

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33