"Ik heb het nieuws op social media moeten lezen", geeft Cavendish aan op Instagram. "Ik ben teleurgesteld dat ik mijn groene trui niet kan verdedigen en niet nog meer historie kan schrijven in de meest prestigieuze koers ter wereld."
Toch belooft de Brit zijn ploeggenoten te steunen. "Zoals altijd hoop ik het beste voor hen, elke dag weer. Let op jullie veiligheid en heel veel succes, jongens".
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54

Verrassing

Verrassend is de keuze van Quick-Step Alpha Vinyl voor Fabio Jakobsen in plaats van Cavendish niet. De Nederlander is sinds zijn comeback na een lange revalidatie beter dan ooit. Bij een eerlijke en gelijkwaardige sprint, wint hij momenteel bijna altijd. In totaal boekte Jakobsen dit seizoen al negen zeges.
Cavendish zette 'slechts' daar vijf zeges tegenover. Vooruitlopend op de beslissing voor de Tour de France, selecteerde Quick-Step Alpha Vinyl Cavendish voor de Giro d'Italia. Hierin boekte hij één overwinning, in de sprint van de derde etappe.
Ondanks dat Cavendish zelf heeft aangegeven nog minstens twee jaar te willen fietsen, heeft hij bovendien nog geen nieuw aanbod op zak om zijn aflopende contract te verlengen. Dit komt waarschijnlijk mede omdat de Belgische formatie het vizier heeft gericht op de sprinter Tim Merlier.

Giro d’Italia | Bekijk de samenvatting van afsluitende rit in Hongarije met winst voor Cavendish

Nationaal kampioen

Zondag toonde Cavendish goede vorm door de nationale titel in Engeland te pakken. Na afloop toonde hij zich nog hoopvol op een selectie voor de Tour de France. "Ik sta er momenteel beter voor dan vorig jaar rond deze tijd. En toen won ik vier etappes. Ik heb getraind alsof ik de Tour zou rijden en ook met mijn conditie is niets mis."
Stiekem droomde hij zelfs al van nieuw succes. "Stel je voor, die 35ste etappe winnen in deze kampioenstrui. Dat zou geweldig zijn."

Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish

Waar kijk je?

Elke massasprint, col en valpartij is live te zien op Eurosport. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37
Tour de France
Tour de France | Vingegaard door tienduizenden enthousiaste Denen onthaald tijdens huldiging
28/07/2022 OM 10:33