Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Jumbo-Visma ploegleider Zeeman test positief en moet begin Tour missen

Tobias Kappelle

Gepubliceerd 29/06/2022 om 10:44 GMT+2

Sportief directeur van Team Jumbo-Visma Merijn Zeeman heeft twee dagen voor de start van de Tour de France positief getest op het coronavirus. Hierdoor moet Zeeman het begin van de ronde in de ploegwagen aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels heeft hij zich afgezonderd van het team dat zich voorbereidt op de tijdrit van vrijdag in Denemarken.

Merijn Zeeman

Foto: Getty Images

Via social media liet Zeeman weten dat hij het virus opgelopen heeft: "Helaas heeft Covid mij ook te pakken gekregen. Er is geen andere optie dan het team begeleiden vanachter de laptop tot ik volledig hersteld ben. Hopelijk kan ik me snel weer bij het team voegen."
Voor Jumbo-Visma komt de besmetting op een ongelukkig moment, maar echt grote zorgen hoeft het team zich niet te maken. De regels omtrent het coronavirus zijn dit jaar namelijk soepeler dan vorig jaar het geval was. Wil je alles weten over de regels van dit jaar? Lees dan hier een uitgebreide uitleg.

Waar kijk je?

Elke massasprint, col en valpartij is live te zien op Eurosport. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie