Het protest kan worden geschaard onder het kopje klimaatactie. En dat is dus niet voor het eerst. Eerst was het raak tijdens Roland Garros, dit keer tijdens de Tour de France. De Tour heeft een lange historie van onderbrekingen vanwege protesten en deze past prima in dat rijtje.
De achterliggende gedachte van het protest was om aandacht te vragen voor het grootschalig renoveren van huizen en gebouwen voor 2040. Dit is een eis die de groep ‘Dernière Renovation’ al langer neerlegt bij de Franse overheid en door middel van protesten probeert het die eis kracht bij te zetten.
Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
GISTEREN OM 13:24

Vertraging

De Franse politie greep met harde hand in om de weg zo snel mogelijk weer vrij te maken voor het peloton. Daar had het zo’n tien minuten tot een kwartier voor nodig. Toen was de situatie weer veilig en kreeg het peloton groen licht om zijn weg te vervolgen.
De voorsprong van Bettiol werd snel in ere hersteld, waarna er werd gekoerst alsof er nooit iets was gebeurd.

WAAR KIJK JE?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37