Waar van tevoren de hoop van Jumbo-Visma vooral gevestigd was op tijdswinst in de eerste week is het tegenovergestelde de waarheid. Pogacar rijdt in het geel en staat 31 seconden voor op Jonas Vingegaard. Daarnaast is Roglic wederom zwaar gevallen en moest hij zelfs zijn eigen schouder weer terug in de kom duwen. Verre van ideaal dus voor Jumbo-Visma.
Maassen reageerde wat terughoudend op de kansen van Vingegaard op La Planche des Belles Filles. "Ik hoop dat hij (Vingegaard) iets kan proberen, maar ik denk dat het hele peloton vrij vermoeid is na de etappe van gisteren."

Tour de France | "Hij speelt met onze ballen" - Pidcock over Van Aert

Tour de France
Tour de France | Quintana test positief op verboden middel, resultaten Tour geschrapt
GISTEREN OM 13:24

Samenwerking

Op de vraag of Maassen al rekening houdt met een eventueel samenwerkingsverband met een andere ploeg om Pogacar aan te vallen was hij duidelijk. "Het is nog te vroeg om daar over na te denken. We staan op dit moment nog niet ver achter Pogacar. Misschien kan het later in de Tour wel helpen om samen te werken met bijvoorbeeld een Ineos. We gaan het zien"
Ook was er nog een discussie met de jury en Frans Maassen. Wout van Aert had eerder deze week namelijk al een boete gekregen. Bij een tweede boete zou dat een tijdstraf betekenen en dit zou zorgen voor veel problemen in het klassement.

Tour de France | Bekijk luchtbeelden overval Jumbo-Visma, maar was solo Van Aert foute tactiek?

Waar kijk je?

Met de aanvalslustige en rappe Nederlanders lijkt er dus ook in deze tweede grote ronde van het jaar weer veel moois in het verschiet te liggen voor de Nederlandse kijkers. Volg elke kilometer van de Tour de France op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+
Tour de France
Tour de France | Waarom de pannenkoeken voor Vingegaard heel bijzonder zijn
28/07/2022 OM 10:54
Tour de France
Tour de France | Vingegaard in eigen land getrakteerd op traditionele pannenkoeken
28/07/2022 OM 10:37